Kreative Trøndelag
Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Strindamusikalen "The Wall"

Strindamusikalen "The Wall"

Hvert år i februar presenteres en musikalforestilling på Strinda videregående skole. Forestillinga skapes og framføres av ca. hundre elever, som til sammen dekker alle vanlige funksjoner i et musikal-produksjonsapparat; ikke bare som musikere og skuespillere, men også i arbeid med kostymer og kulisser, hår/sminke, lys/lyd/bilde og teknikk, plakatproduksjon og annet PR-arbeid.

Scenen blir bygget og dekorert fra grunnen av, kostymene er sydd for anledningen, musikken er omarrangert for vår besetning, og både sangtekster og manus oversettes eller tilrettelegges. Og alt synges, danses og spilles – selvfølgelig – ”live” på trøndersk fra scenen.

Årets Strindamusikal var "The Wall"

The Wall - historien
Hva er det som former et menneske? Hva er det som påvirker våre valg? Hva er det som styrer våre tanker? Dette er sentrale spørsmål som tumler rundt i den historien du nå skal få være med inn i. Her møter du den engelske gutten Pink, som vi følger fra guttedagene i slutten av andre verdenskrig og til han er en voksen mann i et fremmedgjort og hektisk liv som verdensberømt rockestjerne. Han begynner etter hvert å bygge en mental mur mellom seg selv og resten av verden, slik at han kan eksistere i et isolert og beskyttende, men likevel skremmende vakuum, uten å måtte føle noe – eller forholde seg til livets opp- og nedturer.


Men det finnes også gode krefter rundt Pink. Han må bare få øye på dem og finne tilbake til dem. Men det vil koste mye. Klarer han det? Vil han det? Selv om vår fortelling slutter midt på 1970-tallet, er det lett å kjenne igjen tematikken i dagens prestasjonsjagende og kropp- og utseendefikserte samfunn. Vi ser det rundt oss hele tiden: Du skal være flink, du skal være vellykket, og ikke minst – du skal være lykkelig. Fasade blir viktigere enn innhold og ekthet. Og da er det lett å miste fotfestet, miste seg selv. Som mange unge gjør i dag. Og som Pink gjør. Vil noen høre ham når han endelig forsøker å rope om hjelp? Er det noen der ute?

Hei du -
Det e kaldt og det e natt
Æ e sliten og forlatt
Kan du hør mæ?

 

Strindamusikalen på Facebook!

Strindamusikalen har fått en splitter ny Facebookside. Her vil vi oppdatere med nytt fra arbeidet med årets musikal, i tillegg til å mimre masse fra våre 25 tidligere oppsetninger. Velkommen inn, og du: Spre det glade budskap om siden vår! - http://facebook.com/strindamusikalen.

 

Bilder fra "The Wall" 

 

Bilder fra auditionrunden til The Wall
Bilder fra musikaløvingen 10.1.2016
Bilder fra musikaløvingen 23.1.2016
Bilder fra generalprøven 13.2.2016

 


Utskriftsvennlig versjon