Kreative Trøndelag
Strinda videregående skole > [Forside elementer] > Se hverandre - senk skuldrene

Se hverandre - senk skuldrene

Verdensdagen for psykisk helse er Norges største opplysningskampanje for psykisk helse. Verdensdagen arrangeres 10. oktober og målsetningen er å skape åpenhet og gi kunnskap om psykisk helse.

Siden den første markeringen av World Mental Health Day i 1992 har Verdensdagen spredt seg til mer enn 150 land og er den største globale markeringen for psykisk helse. 10. oktober er en offisiell FN-dag og i Norge markeres Verdensdagen over fire uker rundt denne dagen. 

Verdens helseorganisasjon rangerer stress som det 3. største helseproblemet i verden. Negativt stress er en utfordring for mange, og langvarig stress kan resultere i utbrenthet, angst, depresjoner og utenforskap. Langvarige sykmeldinger blant nordmenn øker stadig, og sykdommer som kan relateres til stress utgjør en betydelig andel.  

I forbindelse med markeringen setter tusenvis av lokale arrangører og ildsjeler hver høst psykisk helse på dagsorden i sitt lokalsamfunn. Strinda markerer ellers Verdensdagen for psykisk helse i midttimen onsdag 15.10 kl. 10.50-11.35 kommer psykolog Marte Gjerden. Tema for foredraget er «Se hverandre - senk skuldrene». Sted:  Auditorium 1

 


Utskriftsvennlig versjon